vineri, 10 august 2012

Inscrierea la GP


Inscrierea la GP sau la doctorul de familie, cum ii spun romanii, a fost o experienta foarte placuta. In primul rand clinica este foarte aproape de casa si din cate am inteles sunt destule astfel de clinici astfel incat fiecare sa isi aleaga un GP cat mai aproape de adresa la care locuieste. In al doilea rand, dupa cum se vede si in fotografie, sala de asteptare arata foarte bine, spatioasa, cu scaune comode si un joc pentru copii care l-a tinut foarte ocupat pe Tudor.

Procedura de inscriere este cat se poate de simpla. Te prezinti la receptie, cu pasaportul, o dovada de adresa si un extras bancar. Acestea sunt singurele acte de care ai nevoie. Completezi un formular dupa care ti se face o programare pentru un control general. Acesta consta in masurare, cantarire, luarea tensiunii, analize la sange si urina si un scurt istoric medical. 
Toate aceste servicii sunt gratuite.

Programarile se fac cu aproximativ 2 zile inainte, dar se pot cere si programari de urgenta. Ce m-a amuzat este ca se pot face si consultatii la telefon. De asemenea se pot solicita si vizite la domiciliu. 

O consultatie dureaza aproximativ 10 minute. Am primit o brosura in care, printre altele, sunt rugata sa nu ma supar daca sunt nevoita sa astept cateva minute, tinand cont ca unii pacienti au nevoie de mai mult decat cele 10 minute alocate unei consultatii obisnuite.

Cam asa stau lucrurile cu doctorii de familie in Londra.

3 comentarii:

  1. unde anume in Londra? mie mi s-au plans englezii ca asteapta 2 saptamani ca sa fie bagati in seama 6 minute. obisnuiesc sa-i intreb pe toti pe care ii prind, ca sa vad ce mai pot implementa la cabinet pentru pacientii mei.
    cred ca depinde foarte mult de siuatie, daca este sau nu aglomerat, pentru ca nu au de unde scoate din palarie inca vreo cativa doctori cand se umple holul. si dpinde si daca este un praxis nou constituit, daca are multi pacienti, mai depinde si de manager, ce standarde impune..

    RăspundețiȘtergere
  2. In Barking, asa se numeste cartierul. Aglomerat nu este pentru ca se fac programari. Fiecare programare are alocate 10 minute. Cand iti faci programarea ti se da un cartonas pe care este trecuta data, ora si numele doctorului, pentru ca sunt 3 doctori in aceasta clinica. Dar poti cere sa fi programata la unul anume, daca ai preferinte. Cand iti vine randul, numele iti apare pe o tabela electronica, unde scrie si numarul cabinetului la care trebuie sa te prezinti. Totul pare extrem de bine organizat.

    RăspundețiȘtergere